Elektrik Motoru Tamiri Trabzon Teknik Servis

Bu parçalar elektrik akımını ileten parçalar, manyetik akımı ileten parçalar ve konstrüksiyon parçalarıdır. Yani sargılar, vidalar ve yataklardan oluşmuştur.  Farklı kutuplarda bulunan elektromıknatısların birleştirilmesiyle meydana gelmiştir. Dairesel mıknatısın ortasına iletken bir cismin konulmasıyla elde edilmektedir. Mıknatıs iletken bir cisim aracılığıyla etkileşime geçer. İtme ve çekme kuvvetlerinin etkisine girer ve hızlı dairesel hareket gerçekleşir.  Doğru akımla çalışan motorlar daha çok radyo, televizyon gibi telekomünikasyon sektöründe kullanılır. Aynı zamanda elektrikli taşıtlarda metro, tramvay gibi araçlar için de kullanılmaktadır. Bu motorlar DC olarak sembolize edilmiştir. Doğru akım motorlarında duran ve dönen kısımlar vardır. DC Motorların çeşitleri vardır bunlar; sönt motor, seri motor, kompunt motor ve fırçalı DC motordur. Bu motorlar daha çok otomatik kapı, fanlarda, laboratuvar ekipmanlarında, paketleme sistemlerinde, pompalarda, vana sürücülerinde, dikiş makinelerinde ve kaynak makinelerinde kullanılmaktadır.

Elektrik motorları ikiye ayrılır. Alternatif akımla çalışan elektrik motorları ve doğru akımla çalışan elektrik motorlarıdır. Alternatif elektrik motorları kendi içinde ikiye ayrılır. Asenkron motorlar ve senkron motorlardır. Bu motorlar manyetik saçlardan yapılmış bir kütlenin döner elektromanyetik alan yardımıyla sürüklenmesine dayanmaktadır. Doğru akım motorları da doğru elektrik akımıyla çalışır. En yaygın türleri fırçalı ve fırçasız olarak çalışan türlerdir.  Servo elektrik motorları küçük çaplı olup içinde kompanzasyon sargı olan, kuvvetli manyetik alanı boyu uzun doğru akım motorlarına denilmektedir. Bu motorlar alternatif akımla çalışmaktadır. Doğrudan akımla çalışan motorlardan üretilmiştir. Bu motorların mutlaka encoder ve sürücü kontrolü gerektiren sistemlerdir.  Ex-proof motorlar ise gaz ya da buhar patlamalarına dayanabilen ve böylesi durumlarda ortaya çıkacak olan kıvılcımların ortamdaki gazla temas edip ateşlenmeye ve patlamaya sebebiyet vermesine engel olan motor çeşitleridir.

Bu tarz teknik bilgi gerektiren makinelerin profesyonel kişiler tarafından kullanılması gerekmektedir. Zaman zaman kullanımları sırasında bozulmalar olabilir. Parçalardan biri yıpranarak işlevini yitirebilir. Böylesi durumlarda bu parçanın sökülerek yerine yenisinin monte edilmesi gerekmektedir. Motorun yeniden kullanımı açısından tamiri ve bakımı önemlidir.

ÖncekiZemin Temizleme Makinası Tamiri Nasıl Yapılır?
SonrakiSu Pompası Tamiri Nasıl Yapılır?
Yorum Yazın